Inkluderande design

Webbtillgänglighet och inkludering för alla

Happy white-haired 70-year-old couple at home using laptop together to shop online

Välkommen till vår sida om webbtillgänglighet och inkludering. Här får du lära dig hur du kan göra din webbplats tillgänglig för alla, oavsett förmåga. Vi går igenom viktiga riktlinjer som WCAG och EUs webbtillgänglighetsdirektiv för att säkerställa att din webbplats är inkluderande och användarvänlig. Genom att följa dessa riktlinjer skapar du en bättre upplevelse för alla dina besökare.

Vi förstår att det kan vara utmanande att förstå alla krav och standarder, men vi finns här för att hjälpa dig. Utforska våra tjänster och upptäck hur vi kan göra din webbplats mer tillgänglig och engagerande. Vårt team är redo att guida dig och erbjuda de bästa lösningarna för dina specifika behov. Tillsammans kan vi göra webben mer inkluderande och förbättra din webbplats funktionalitet och användarvänlighet.

Säkerställ tillgänglighet

Vikten av tillgänglighet och inkludering

Webbtillgänglighet innebär att alla ska kunna använda din webbplats utan hinder. Vi hjälper dig att navigera genom lagar och regler för att säkerställa detta.

Webbtillgänglighet och inkludering handlar om att skapa en webbplats som alla kan använda, oavsett deras förmågor. Det finns flera regler och lagar, såsom WCAG och EU webbtillgänglighetsdirektiv, som företag och kommuner måste följa för att säkerställa att deras webbplatser är tillgängliga för alla användare. Att följa dessa riktlinjer är inte bara en juridisk skyldighet, utan det visar också ditt företags engagemang för inkludering och socialt ansvar.

Vi förstår att det kan vara överväldigande att navigera genom dessa regler och bestämmelser på egen hand. Därför erbjuder vi vår kunskap för att hjälpa dig att anpassa din webbplats enligt de senaste tillgänglighetsstandarderna. Om du har några frågor eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig, tveka inte att fylla i vårt kontaktformulär nedan eller ringa oss på  0730279049. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa till med vad du än behöver! Tillsammans kan vi göra din webbplats mer inkluderande och tillgänglig för alla.

Webbriktlinjer

Vad är WCAG?

Säkerställ din att din webbplats är märkbar, hanterbar, begriplig och robust.

WCAG, eller Web Content Accessibility Guidelines, är en uppsättning internationella riktlinjer utvecklade för att göra webbinnehåll mer tillgängligt. Dessa riktlinjer säkerställer att din webbplats kan användas av så många som möjligt, inklusive personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Genom att följa WCAG kan du förbättra användarupplevelsen för alla besökare och samtidigt uppfylla lagkrav och bästa praxis inom webbutveckling. WCAG delas upp i fyra grundläggande principer: märkbarhet, hanterbarhet, begriplighet och robusthet. Dessa principer täcker allt från att ge textalternativ för bilder till att säkerställa att allt innehåll är lättnavigerat och begripligt.

Att implementera WCAG på din webbplats innebär att du följer specifika riktlinjer för design, utveckling och innehållshantering. Dessa riktlinjer är indelade i principer som täcker olika aspekter av tillgänglighet, såsom textalternativ för bilder, möjlighet att navigera utan mus, och tydlig layout och design. Genom att följa dessa principer kan du säkerställa att din webbplats är tillgänglig för en bredare publik.

Emphasizing the importance of the law

WCAG och din webbplats

Att följa WCAG-riktlinjer innebär att din webbplats är optimerad för tillgänglighet, vilket inkluderar allt från att ha textalternativ för bilder till att säkerställa att allt innehåll är lättnavigerat och begripligt. Detta gör din webbplats mer användarvänlig för alla besökare. En tillgänglig webbplats kan också förbättra din övergripande användarupplevelse, vilket gynnar alla dina besökare.

Fördelar med att följa WCAG

Att följa WCAG förbättrar inte bara tillgängligheten utan också din webbplats SEO. Sökmotorer belönar webbplatser som är lättnavigerade och användarvänliga, vilket kan leda till bättre sökmotorrankningar och ökad trafik. Dessutom visar det att ditt företag tar socialt ansvar och bryr sig om alla sina besökare, vilket stärker ditt varumärke. Kontakta oss för att få hjälp med att implementera WCAG och skapa en mer inkluderande webbplats.

Visa omtanke

Tillgänglighet som godvilja och varumärkesförstärkning

Att göra din webbplats tillgänglig visar inte bara omtanke, det stärker också ditt varumärke.

Ökar trovärdigheten

Genom att göra din webbplats tillgänglig visar du att du bryr dig om alla dina besökare, oavsett deras förmågor. Detta skapar förtroende och visar att ditt företag tar socialt ansvar. Besökare ser att du anstränger dig för att inkludera alla, vilket kan öka din trovärdighet och respekt inom branschen.

Bredare publik

En tillgänglig webbplats gör det möjligt för fler människor att använda din tjänst eller produkt. Detta inkluderar personer med funktionsnedsättningar som annars kanske inte skulle kunna navigera eller interagera med din webbplats. Genom att inkludera dessa besökare breddar du din publik och potentiellt ökar din kundbas.

Positivt varumärkesintryck

Tillgänglighet visar på god vilja och etisk affärspraxis, vilket stärker ditt varumärkes image. Kunder och besökare som upplever din webbplats som tillgänglig och inkluderande kommer sannolikt att ha ett positivt intryck av ditt företag. Detta kan leda till ökad kundlojalitet och positiva recensioner, vilket ytterligare förstärker ditt varumärke.

Konkurrensfördel

Genom att prioritera tillgänglighet kan du också få en konkurrensfördel. Många företag har ännu inte anpassat sina webbplatser för tillgänglighet, vilket ger dig en möjlighet att sticka ut. En tillgänglig webbplats kan locka fler kunder som värdesätter ett inkluderande och ansvarstagande företag, vilket kan leda till ökad marknadsandel och bättre affärsresultat.

Att göra din webbplats tillgänglig är inte bara en teknisk nödvändighet, utan också ett sätt att visa ditt engagemang för inkludering och socialt ansvar. Genom att skapa en positiv användarupplevelse för alla besökare, oavsett deras förmågor, kan du stärka ditt varumärke och bygga långvariga relationer med dina kunder. Låt oss hjälpa dig att göra din webbplats tillgänglig och skapa en starkare varumärkesidentitet.

Ökad medkänsla, ökade klicks

Tillgänglighet och SEO: En perfekt kombination

Att göra din webbplats tillgänglig förbättrar inte bara användarupplevelsen, det kan också ge dig bättre sökmotorrankning. Detta ger dig en konkurrensfördel och hjälper dig att nå dina affärsmål. Låt oss hjälpa dig att implementera dessa strategier och förbättra både din tillgänglighet och din SEO samtidigt.

Bättre användarupplevelse

UX and UI designers working

En tillgänglig webbplats är lättare att navigera och använda för alla besökare, inklusive de med funktionsnedsättningar. När besökare enkelt kan hitta och använda ditt innehåll, ökar deras engagemang och minskar din bounce rate, vilket är positivt för din SEO. En bra användarupplevelse leder ofta till längre besökstider och högre konverteringsfrekvenser.

Sökmotorvänlig design

Search engine home page

Vi tror på att varje projekt är unikt och kräver en unik lösning. Därför skräddarsyr vi våra tjänster för att passa just dina behov. Vi arbetar nära dig för att förstå dina mål och visioner, och utvecklar en plan som säkerställer att vi uppnår dem tillsammans. Genom att kombinera tillgänglighet och SEO i vår designprocess kan vi säkerställa fler klicks från sökmotorer till din sida.

Ökad synlighet och räckvidd

Business graphs and charts

När din webbplats är tillgänglig och optimerad för SEO, når du en bredare publik. Det inkluderar både personer med funktionsnedsättningar och dem som använder olika typer av enheter och webbläsare. En tillgänglig och SEO-optimerad webbplats kan också leda till fler delningar på sociala medier och ökad organisk trafik, vilket ytterligare förbättrar din online-närvaro.

Våra framgångar

Utförda projekt: Våra succéhistorier i tillgänglighetsanpassning

Utforska våra framstående projekt där vi säkerställt tillgänglighet och inkludering.

Succéfall 1: Kommunal inklusivitet

Ny webbplats för Ydre kommun - 2022

2022 fick vi i uppdrag av Ydre kommun att skapa en helt ny, officiell webbplats för kommunen. Fokus låg på att göra webbplatsen användarvänlig och tillgänglig för alla. 

Projektbeskrivning

Tidigt i dialogen med Ydre kommun var det tydligt att användarvänlighet och tillgänglighetsanpassning var på toppen av prioriteringen. För kommuner är det särskilt viktigt att säkerställa att deras webbplatser är inkluderande, eftersom de behöver nå ut till alla invånare, inklusive personer med funktionsnedsättningar. Genom att prioritera tillgänglighet kan kommuner förbättra kommunikationen och servicen till sina invånare.

Utmaningar och Lösningar

En av utmaningarna var att integrera tillgänglighetsfunktioner på ett sätt som inte kompromissade med designen eller användarupplevelsen. Vi arbetade nära kommunens team för att identifiera specifika behov och krav. Vår lösning innebar att vi implementerade WCAG-riktlinjer för att säkerställa att webbplatsen var tillgänglig för alla användare. Vi använde också responsiv design för att säkerställa att webbplatsen fungerade bra på alla enheter.

Resultat

Resultatet blev en hemsida som kom på delad förstaplats av alla Sveriges kommuner i en utvärdering utförd av det välkända företaget inom digital tillgänglighet, Funka. Denna utmärkelse är ett bevis på vårt engagemang inom webbtillgänglighet. Webbplatsen mottog inte bara erkännande från Funka, utan även positiva reaktioner från invånare och anställda, vilket visar att vårt arbete gör verklig skillnad i hur människor interagerar med digitala tjänster.

Kundens Feedback

Ydre kommun var mycket nöjda med vårt arbete, och samarbetet ledde till ett starkt förtroende för vår förståelse av tillgänglighetsanpassning. Genom att arbeta nära kommunens team kunde vi säkerställa att alla deras behov och krav uppfylldes.

Övrigt

Efter att ha lanserat den nya webbplatsen fick vi även i uppdrag att utveckla ett intranät för kommunen. Detta ytterligare projekt visade vår breda kompetens och förmåga att skapa skräddarsydda digitala lösningar som uppfyller specifika behov. Intranätet byggdes med samma höga standard för tillgänglighet och användarvänlighet som den offentliga webbplatsen, vilket ytterligare stärkte vårt samarbete med Ydre kommun.

Succéfall 2: Anpassning av design

Åtvidabergs kommun

Åter ett arbete för en kommun från en färdig design, med likvärdiga krav på tillgänglighet och inkludering.

Projektbeskrivning

Åtvidabergs kommun kontaktade oss efter att en reklambyrå hade tagit fram en färdig design i Adobe InDesign. Målet var att bygga en webbplats som uppfyllde kraven enligt WCAG nivå-AA. Vi tog oss an projektet och byggde sajten i Sitevision, vilket gjorde det möjligt att leverera en högkvalitativ och tillgänglig lösning.

Utmaningar och Lösningar

Den största uppgiften i detta projekt var att omvandla designen från Adobe InDesign till en fullt fungerande och tillgänglig webbplats i Sitevision. Vi arbetade nära med Åtvidabergs kommun för att säkerställa att alla tillgänglighetskrav uppfylldes enligt WCAG nivå-AA. Genom att implementera bästa praxis för tillgänglighet och använda de kraftfulla verktygen i Sitevision kunde vi skapa en webbplats som både var trogen den ursprungliga designen och fullt tillgänglig för alla användare.

Resultat

Resultatet vart lyckat och uppskattat från Ådvidabergs håll. Webbplatsen uppfyllde alla WCAG nivå-AA-krav, vilket säkerställde att den var tillgänglig för alla användare, inklusive de med funktionsnedsättningar. Åtvidabergs kommun var mycket nöjda med det slutliga resultatet, och webbplatsen har fått positiva reaktioner från både invånare och anställda.

Kundens Feedback

Samarbetet med Åtvidabergs kommun gick mycket bra, och de uttryckte stor tillfredsställelse med vårt arbete. Deras positiva upplevelse av vårt samarbete har lett till att vi fortsatt att arbeta tillsammans och utföra ytterligare projekt för dem. Detta visar på vår förmåga att leverera högkvalitativa digitala lösningar och bygga långvariga, förtroendefulla relationer med våra kunder.

Övrigt

Efter lanseringen av den nya webbplatsen har vi fortsatt vårt samarbete med Åtvidabergs kommun och tagit oss an fler projekt. Den framgångsrika implementeringen av webbplatsen i Sitevision och uppfyllandet av WCAG nivå-AA-kraven har stärkt vårt partnerskap. Vi ser fram emot att fortsätta stödja Åtvidabergs kommun med deras digitala behov och bidra till deras mål att tillhandahålla tillgängliga och användarvänliga tjänster för alla invånare.

Succéfall 3: Långt sammarbete

Ödeshögs Kommun

Ödeshögs kommun har länge varit en sammarbetspartner – Och när det var dags för ett helt nytt intranät var vi entusiastiskt angelägna att anta utmaningen.

Projektbeskrivning

Vi har samarbetat med Ödeshögs kommun i över 10 år och hjälpt dem med olika webbprojekt. När det blev dags för ett nytt intranät fick vi förtroendet att ta oss an detta viktiga projekt. Målet var att skapa ett intranät som uppfyller WCAG 2.1 nivå AA-kraven, vilket säkerställer att det är tillgängligt för alla användare, inklusive medarbetare med funktionsnedsättningar.

Utmaningar och Lösningar

Precis som i de andra exemplen var utmaningen även här att säkerställa att det nya intranätet inte bara var tillgängligt, utan också enkelt att använda för alla anställda. Vi arbetade tätt tillsammans med Ödeshögs kommun under hela processen, vilket inkluderade att omstrukturera startsidan, hantera behörigheter och se till att alla medarbetare hade åtkomst till rätt resurser inom intranätet. Vårt team använde moderna tekniker och tillvägagångssätt för att uppfylla tillgänglighetskraven och samtidigt skapa en användarvänlig plattform.

Resultat

Arbetet med intranätet tog cirka ett halvår och resulterade i en smidig lansering utan några problem. Det nya intranätet uppfyllde alla WCAG 2.1 nivå AA-krav och var väl mottaget av kommunens medarbetare. Lanseringen gick smärtfritt och intranätet har visat sig vara en effektiv och användarvänlig lösning som underlättar arbetsflödet inom kommunen.

Kundens Feedback

Ödeshögs kommun var mycket nöjda med vårt arbete och hur vi hanterade projektet. Samarbetet med deras team fungerade utmärkt, vilket resulterade i en produkt som överträffade deras förväntningar. Deras positiva upplevelse med vårt team har ytterligare stärkt vårt långvariga samarbete.

Övrigt

Efter framgången med intranätet har vi fortsatt att stödja Ödeshögs kommun med deras digitala behov. Vår långvariga relation med dem är ett bevis på vårt engagemang och vår förmåga att anpassa oss till deras växande behov.

 

Kundröster

Vad våra kunder säger om Style4

En inblick i vårt samarbete med ledande företag och deras upplevelser med Style4.

”Under vårt femåriga samarbete har Style4 konsekvent levererat med en pålitlig service och lyhördhet för våra behov.”

Om Bioservo: Ledande inom utvecklingen av bärbar robotteknik för medicinska och industriella tillämpningar.

”Vårt sju år långa samarbete med Style4 har präglats av deras konsekventa ansvarskännande och förmåga att snabbt svara på och lösa våra utmaningar.”

Om Cantargia: Framstående bioteknikföretag, noterat på börsen, känt för sina innovativa behandlingar mot cancer och inflammation.

”Vi är mycket nöjda med det arbete Style4 har gjort med vår webbplats, vilket har förbättrat vår närvaro online.”

Om Ombergs Golf: En ledande golfanläggning som erbjuder en exceptionell golfupplevelse med sin natursköna bana och förstklassiga faciliteter.

Adress och kontakt-info

Style4 Solutions AB
Lievägen 3
599 31 Ödeshög

Telefon: 0730 27 90 49
E-post: info@style4.se

Sociala media: 

Hör av dig till oss!

Behöver du hjälp specifikt med våra webblösningar eller har du andra frågor? Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.  Fyll i dina uppgifter och beskriv ditt ärende, så hör vi av oss så snart vi kan. Vi ser fram emot att hjälpa dig med alla dina IT-relaterade behov och frågor.

Nedan ser du vårt kontaktformulär. Fyll i dina uppgifter och din fråga så återkommer vi till dig så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig!